Musikanter

Sång | Saxar | Trumpeter | Tromboner | Komp

Sång

Kapellmästare och vokalist - Bosse Andersson

Bosse Andersson, kapellmästare och vokalist, har ett förflutet med ett antal sånggrupper, bland andra EBBA och Gals & Pals. Bosse var med och startade bandet. Bosse administrerar och leder bandet musikaliskt.

Vokalist - Annica Risberg

Annica Risberg, vokalist, är känd för de flesta. Annica har sjungit mycket solistiskt till såväl mindre som större orkestrar och i ett otal konstellationer bland annat med sånggrupperna Dolls och Män, Kvinnor & Sång.

Upp

Saxar

1:a altsax - Rune Falk

Rune Falk, 1 alt, spelar tennis när han inte repar med någon annan orkester. Rune har ett förflutet som baritonsaxofonist i Arne Domnerus orkester och är aktiv i bland annat Jazziorerna.

2:a altsax - Dan Gillberg

Dan Gillberg spelar 2 alt och gör sin andra sejour i orkestern, den första var redan i mitten på 80-talet. Han varvar nu storbandsspelande i Ballroom Big Band och andra band runtom i stan med båtåkande i farvattnen runt Åkersberga

1:a tenorsax - Peter Larsson

Peter Larsson, 1 tenor, är musiklärare vid Huddinge kulturskola och arbetar också som träblåsreparatör på Porst musik. Reparerar också motorcyklar.

2:a tenorsax - Åke Blomquist

Åke Blomquist spelar 2 tenor när han inte spelar tennis eller i Täby swinggrupp. Åke har tidigare spelat med Storbanditerna.

Baritonsax - Michael Brolund

Michael Brolund, baritonsax, är till vardags rektor för Sigtuna kulturskola. Har tidigare spelat med bland andra Oden Big Band.

Upp

Trumpeter

1:a trumpet - Stefan Sjöström

Stefan Sjöström, 1 trumpet, är freelansmusiker och till vardags musiklärare i Lidingö musikskola. Stefan är ofta katt bland hermelinerna i Satin Dolls.

2:a trumpet - Anders Söderkvist

Anders Söderkvist, 2 trumpet, är till vardags musiklärare i Värmdö kulturskola. Han leder bland annat också Polisens blåsorkester och är en av bandets duktiga arrangörer.

3:e trumpet och sång - Håkan Knutas

Håkan Knutas, 3 trumpet och sång, är musiklärare vid Rytmus i Stockholm. Håkan har bland annat spelat med Holmqvists Stora Stygga.

4:e trumpet - Peter Lindhamre

Peter Lindhamre, 4 trumpet, är frilansmusiker och musiklärare i Immanuelskyrkans musikskola. Peter spelar i många olika konstellationer och har också en egen grupp, EXIL. Peter fick Monday Night Big Band Stipendium när han gick på Musikhögskolan.

Upp

Tromboner

1:a trombon - Olle Holmquist

Olle Holmquist, 1 trombon, är en av Sveriges mest kända trombonister. Olle är frilans och har spelat i allt från Radiojazzgruppen till James Lasts orkester i Tyskland.

2:a trombon - Fredrik Ruud

Fredrik Ruud, 2 trombon, är numera purser vid ett av våra större flygbolag. Fredrik spelar med i ett antal andra band. Han är bandets duktigaste golfare med onödigt lågt handicap.

3:e trombon - Mats Rudolfsson

Mats Rudolfsson, 3 trombon, har varit med nästan från starten. Mats arbetar som flygingenjör på SAS.

Bastrombon - Magnus Bergman

Magnus Bergman, bastrombon, driver konditori i Citykyrkan och har på senare tid börjat varva detta med att köra SL-buss i storstaden. Har av Aftonbladet fått högsta betyg för sina semlor.

Upp

Komp

Piano, trumpet och sång - Andreas Kjäll

Andreas Kjäll, pianist, sångare och trumpetare, är freelansmusiker, multiinstrumentalist och mycket duktig arrangör. Driver bland annat Antes partyband och spelar althorn i Stockholm Brass.

Gitarr - Rune Larsson

Rune Larsson, gitarr, döptes under Naleneran till Segovia. Rune har spelat med de flesta och freelansar.

Bas - Hans Schöning

Hans Schöning spelar bas och har tills helt nyligen varit klarinettlärare i Nacka musikskola. Hans spelar också klarinett i Polisens blåsorkester.

Trummor - Henrik Ståhlberg

Henrik Ståhlberg, trummor, är musiklärare i Kulturskolan Stockholm. Henrik freelansar och spelar bland annat med i Antes Partyband.

Upp